Home » Over SvJ Kennisbank

Deze website, https://svjkennisbank.nl, bevat handleidingen en instructievideo’s voor studenten van de School voor Journalistiek, een opleiding van het Instituut voor Media van de Hogeschool Utrecht.
Deze site (en de daarop staande content) wordt beheerd door de instructeurs van de opleiding.

Het is niet toegestaan materiaal van deze site te reproduceren in enige vorm zonder expliciete bronvermelding en schriftelijk verkregen toestemming. Voor deze toestemming kan je contact met ons opnemen via instructeurs.ivm@hu.nl.

Wij hebben als instructeurs van de opleiding Journalistiek heel doelbewust gekozen voor een eigen platform waarop wij onze kennis delen. Deze keuze is gemaakt op basis van de volgende uitgangspunten:

  1. We willen één platform waarop wij al onze kennis kunnen overdragen aan onze studenten, ongeacht of dit tekst, uitlegvideo’s of handleidingen met afbeeldingen betreft.
  2. We willen deze kennis overzichtelijk aan kunnen bieden, met een duidelijke en eenduidige site-structuur.
  3. We willen deze kennis ook kunnen delen met oud-studenten en externen die interesse hebben in de audio-, video- en webtechnologie uit de Journalistiek-branch (kortweg: MediaTechnologische Omgeving of MTO).

Vooral de combinatie van deze drie uitgangspunten bleek niet mogelijk op één van de bestaande platformen.

Wij hebben binnen ons team van op het moment van schrijven 9 instructeurs met uiteenlopende ervaring in de diverse disciplines Audio, Video en Web uiteraard ook uiteenlopende meningen over de keuze in apparatuur, software en werkwijzes.

Juist door daar regelmatig met elkaar over in discussie te gaan komen wij tot goed onderbouwde keuzes op het gebied van apparatuur merken en modellen, welke software we gebruiken en welke werkwijzen en methodes wij aan onze studenten uitleggen dan wel opleggen.

Ook deze kennis (het hoe en waarom) delen wij graag met onze collega’s en andere geïnteresseerden in het onderwijs, de journalistiek of de techniek. Neem hiervoor gerust contact met ons op via instructeurs.ivm@hu.nl.

Nee, helaas niet. Onze apparatuur is echt enkel voor studenten en docenten van het Instituut voor Media.

Sterker nog, of je nou student of docent van de opleiding School voor Journalistiek of van de opleiding Communication & Multimedia Design bent: je mag te allen tijde apparatuur pas lenen/gebruiken nadat je instructie gehad hebt in het gebruik er van.
Dit betekend dus dat afhankelijk van welke opleiding binnen ons instituut je volgt en in welk semester je zit, je wel of niet toegang hebt tot het gebruiken van bepaalde apparatuur.