Home » Licht » Amaran P60c

Deze grote lamp plaats je op een statief om je onderwerp bij te lichten tijdens het filmen. De lamp werkt zowel op accu als op netstroom maar de oplader is niet bij de lamp inbegrepen. Gebruik de accu’s dus alleen wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt. Indien nodig kun je ook een extra verlengkabel lenen bij de mediadesk. De lamp kun je op verschillende temperaturen en tinten instellen. Daarnaast krijg je wanneer je deze lamp leent bij de mediadesk een softbox mee die je op de lamp kunt bevestigen.

Check altijd of je spullen compleet zijn en de accu’s die je mee krijgt vol zijn.

Wat zit er bij de reservering:

  • Lamp
  • Accu x2
  • Stekker met adapter
  • Statief
  • Koppelstukje
  • Softbox

Je kunt de lamp zowel op accu als met een stekker gebruiken. Wanneer je de lamp op accu gebruikt schuif je de accu’s in de twee accuslots. De accu werkt alleen met beiden accu’s geinstalleerd. Wil je de accu’s weer los maken klik dan op de knopjes naast de accu’s en schuif de accu’s weer naar boven.

Als je de lamp met een stekker gebruikt plug je de kabel in de lamp, als het goed is hoor je een klik. Wanneer je de lamp aan zet zie je rechts boven op het schermpje een stekker icoontje. Om de stekker weer los te maken draai je eerst het rode gedeelte naar links en vervolgens trek je de stekker eruit.

Is je stekker te kort? Bij de mediadesk kun je een extra 5 meter lange verlengkabel lenen.

 

Om de lamp op een statief te bevestigen gebruik je het koppelstukje uit de tas. Het koppelstukje bestaat uit 2 delen. Het zilverkleurige deel draai je vast aan de onderkant van de lamp (1). Het zwarte stuk bevestig je op het statief (2). Let erop dat het zwarte stuk een korte en een lange kant heeft waarvan de lange een extra draaiknopje heeft aan de zijkant (3). De korte kant zet je op het statief en draai je goed vast. Vervolgens kun je de lamp met daaraan het zilverkleurige stukje op het statief plaatsen (4).

Met de middelste draaiknop op het koppelstukje te draaien kun je de lamp ook schuin zetten om deze te richten op het onderwerp wat je belicht wilt hebben.

Op de achterkant van de lamp vind je een aantal knoppen waarmee je de lamp kunt bedienen. Rechtsboven vind je de aan/uit knop met daaronder 4 rechthoekige ‘preset’ knoppen. Hiermee kun je gemakkelijk wisselen tussen verschillende presets.

Met de ‘light mode’ knop kun je wisselen tussen de verschillende modes die de lamp heeft. Door vervolgens in het geopende ‘light mode’ aan de INT knop te draaien en vervolgens deze in te drukken kun je de gewenste mode selecteren. Meer over de verschillende modes onder het kopje ‘light mode.

Wanneer je de gewenste ‘light mode’ hebt geselecteerd kun je door aan de verschillende draaiknoppen te draaien het een en ander aanpassen. Door aan de INT knop te draaien verhoog of verlaag je de intensiteit. De huidige intensiteit wordt linksboven op het schermpje in procenten aangegeven.

De onderste twee draaiknoppen hebben niet altijd dezelfde functie maar hiermee pas je de waardes linksonder (met de linker draaiknop) en rechtsonder (met de rechter draaiknop) in het scherm aan.

Met de menu knop kom je in het menu terecht, door te draaien aan de INT knop scroll je door het menu heen.

CCT – kleurtemperatuur de CCT mode is de mode die je waarschijnlijk het meeste gebruikt tijdens het filmen of fotograferen. Door aan de INT knop te draaien verander je de intensiteit van de lamp. Met de Linker draaiknop (CCT) kun je de lamp warmer of kouder zetten. Door aan de rechter draaiknop (G/M) te draaien kun je de tint aanpassen. 

FX – Vooringestelde scene’s de FX mode heeft een aantal vooringestelde effecten die je kunt gebruiken. Door te draaien aan de INT knop wissel je tussen de verschillende effecten. Door deze knop vervolgens in te drukken selecteer je het effect. Wanneer je een effect geselecteerd heb kun je binnen in het effect verschillende dingen aanpassen met de draaiknoppen. Dit verschilt per effect.

GEL – Vooringestelde kleuren de GEL mode heeft een aantal vooringestelde kleuren waar je in deze mode makkelijk tussen kunt schakelen. Door aan de INT knop te draaien verander je de intensiteit van de lamp. Met de Linker draaiknop (CCT) kun je de lamp warmer of kouder zetten, je kunt kiezen tussen 3200K (warmer) en 5600K (kouder). Met de linker draaiknop wissel je tussen de verschillende kleuren.

HSI – handmatige kleurinstellingen de HSI mode gebruik je om een specifieke kleur licht te kiezen. Door aan de INT knop te draaien verander je de intensiteit van de lamp. Met de linker draaiknop (HUE) kun je de gewenste kleur kiezen. De rechter draaiknop (SAT) gebruik je om de verzadigdheid van de lamp aan te passen. Stel je deze in op 0% heb je alleen wit licht. Door de verzadigdheid van de lamp omhoog te draaien mix je steeds meer gekleurd licht door het witte licht heen. Wanneer deze op 100% staat heb je volledig gekleurd licht.

De ‘soft box’ gebruik je om het licht van de lamp iets zachter te maken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer de lamp vervelend in de ogen van de geïnterviewde schijnt. De soft box zorgt er voor dat het licht van de lamp iets gelijkmatiger verdeeld wordt.