Home » Licht » SWIT Pocket RGB

Deze kleine lamp op accu kun je op een statief of direct op de camera monteren om je onderwerp bij te lichten tijdens het filmen. De lamp heeft een interne accu en kan ongeveer anderhalf uur gebruikt worden wanneer volledig opgeladen. De lamp kan ingesteld worden op verschillende kleuren en temperaturen. Daarnaast heeft de lamp een aantal vooringestelde ‘scenes’ waar je mee kunt experimenteren.

Zorg er altijd voor dat je vooraf de lamp voldoende hebt opgeladen. De accu kan namelijk leeg zijn wanneer je de lamp bij de mediadesk mee neemt.

Wat zit er in de tas:

  • Lamp
  • Oplaadkabel (USB-C)
  • Cold shoe mount
  • Kwart naar kwart Armpje
  • Honey comb cover
  • Diffuser

Met behulp van de twee opzetstukjes kun je de lamp monteren op een statief of camera.

Cold shoe mount

De zogenaamde ‘cold shoe mount’ gebruik je om de lamp bovenop een camera te bevestigen. Draai het opzetstukje eerst op de lamp en draai deze vast met de bovenste ring. Schuif vervolgens de platte kant van het opzetstukje op de camera en draai deze goed vast met de onderste ring.

Kwart naar kwart armpje

Het ‘kwart naar kwart armpje’ kun je gebruiken om de lamp op een camera te bevestigen of om deze op een statief te plaatsen. Het grote voordeel van dit opzetstukje is dat je de lamp ook kunt kantelen. Het opzetstukje werkt in principe hetzelfde als de ‘cold shoe mount’. Monteer eerst het opzetstukje op de lamp en bevestig deze daarna op de camera of het statief. Vergeet niet de ringen goed aan te draaien. Door de grote rode draaiknop los te draaien kun je de lamp kantelen.

Bij de lamp zitten ook twee covers die je over de lamp heen kunt plaatsen.

De ‘Honey comb cover’ zorgt er met name voor dat je licht iets minder verspreid wordt en dus ook iets gerichter is. Daarnaast dimt het de lamp iets. Deze kun je gebruiken als je een specifiek punt wilt belichten maar alles daar omheen niet.

De ‘Diffuser’ gebruik je om het licht van de lamp iets zachter te maken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer de lamp vervelend in de ogen van de geïnterviewde schijnt. De diffuser zorgt ervoor dat het licht van de lamp iets gelijkmatiger verdeeld wordt.

Je zet de lamp aan door de power knop een paar tellen ingedrukt te houden. Met de knoppen en schuifjes aan de rechter zijkant van de lamp kun je verschillende waardes binnen de menu’s aanpassen. Door nogmaals op de power knop in te drukken wissel je tussen de verschillende modes.

De lamp heeft drie verschillende modes:

  • CCT: Deze mode gebruik je voor normaal wit licht. Door de middelste knop naar boven of naar beneden te bewegen kun je de lamp kouder (max 9000k) of warmer (max 2500k) maken. Met de onderste draaiknop kun je de helderheid van de lamp bepalen.
  • HSI: Deze mode gebruik je om de lamp op verschillende kleuren in te stellen. Door de Middelste knop in te drukken selecteer je de H (hue of kleurtint) of de S (Saturation of verzadiging) aanpassen. Door vervolgens met de H of S geselecteerd de knop naar boven of naar onderen te bewegen pas je de kleurtint of verzadiging aan. Met de onderste draaiknop (I) pas je de intensiteit van de lamp aan. Let op: Je kunt de kleur van de lamp pas aanpassen (dit doe je door de kleurtint aan te passen) wanneer de verzadiging boven de 0 is.
  • Scene: Deze mode selecteer je om een bepaalde vooringestelde scene te gebruiken. Er is keuze uit 20 scènes zoals: Hartslag of televisie. Met de middelste knop wissel je tussen de verschillende scènes.

Door de power knop weer een paar tellen ingedrukt te houden gaat de lamp weer uit.