Home » Microfoons » Røde GO zender set

De RODE Wireless GO zendermicrofoon gebruik je om audio op te nemen tijdens een interview. De set bevat twee microfoons en één ontvanger welke je direct op de camera aansluit. Zowel de zenders als de ontvanger hebben een interne accu die ongeveer 7 uur mee gaat wanneer volledig opgeladen. Indien nodig kan er een aparte ‘lavalier microfoon’ worden aangesloten op de zenders. Zodat ze minder zichtbaar in beeld zijn.

Zorg er altijd voor dat je vooraf zowel de zenders als de ontvanger voldoende hebt opgeladen. De accu kan namelijk leeg zijn wanneer je de set bij de mediadesk mee neemt.

Wat zit er in de tas:

  • 1x Ontvanger
  • 2x Zender
  • 2x minifur voor op de zender
  • 3x USB-C naar normale USB kabel
  • Mini-jack naar XLR splitter

Om te beginnen zet je eerst de zender en de ontvangers aan. Dit doe je door de power knop met het Ø icoontje op de onderkant ingedrukt te houden tot de lampjes aan de bovenkant gaan branden. Let op deze knoppen zitten bij de zenders en ontvangers niet op dezelfde plek. Als het goed is maken de zenders direct verbinding met de ontvanger en zie je de geluidsmeters op het scherm van de ontvanger uitslaan. Check of de ontvanger is ingesteld op -18db

Gebruik nu de ‘Mini-jack naar XLR splitter’ om de ontvanger te verbinden met de camera. De ontvanger kun je op de camera bevestigen met de shoe mount die je ook gebruikt om een lamp op de camera te bevestigen. De XLR aansluitingen bevestig je in input 1 en 2 van de camera.

Controleer nu of de audio instellingen op de camera goed staan. Zoals op de afbeelding hieronder.

Mocht je de audio iets harder of iets zachter willen maken doe dit dan op de camera zelf. Niet op de ontvanger of de zender!

Clip vervolgens de zenders op de kleding van degene die je wilt interviewen.

Wanneer je de zenders en de ontvanger aan zet maken ze in principe vanzelf verbinding. Mocht dit niet gebeuren gebruik je de ‘link knop’ op de ontvanger. Door de knop één keer in te drukken selecteert je zender 1. Door nogmaals op de knop te drukken selecteer je zender 2. Door vervolgens nogmaals op de knop te drukken de selecteer je de zenders.

Wanneer je een zender geselecteerd hebt kun je verschillende dingen doen.

  • Verbinding verbreken: Door de link knop ingedrukt te houden verbreek je de verbinding met de zender.
  • Zender dempen: Door de demp knop één maal in te drukken demp je de geselecteerde zender.
  • Zender verbinden: Wanneer er geen zender verbonden is de inhoud van het selectievakje grijs. Houdt de ‘link’ knop ingedrukt tot het wifi symbooltje begint te knipperen. Druk vervolgens één maal op de power knop van de zender die je wilt verbinden.

 

Zorg er altijd voor dat de ontvanger is ingesteld op -18dB. De audio harder of zachter zetten doe je via de camera. Is de ontvanger niet ingesteld op -18dB dan kun je dit handmatig aanpassen door de demp knop meerdere malen in te drukken totdat de ontvanger terug staat op -18db. Let op: zorg er voor dat je geen zender hebt geselecteerd wanneer je dit aanpast. Met elke klik op de demp knop komen er 3 dB bij.

Als je zender gedempt is zie je een klein ‘demp icoontje’ naast het zendernummer op het beeldscherm van de ontvanger. Selecteer met de link knop de gedempte zender en druk één keer op de demp knop. Nu is je zender niet meer gedempt.