Home » Web » HU MAM

Inleveren & Publiceren van mediaproducties via HU-MAM

Net als alle andere onderwijsinstellingen in Nederland heeft ook de HU een bewaarplicht van 7 jaar voor al het materiaal dat jij als student via digitale wijze inlevert ter beoordeling.
Om die bewaring te kunnen waarborgen, maakt de HU gebruik van Canvas / eJournal als inleverplatform voor teksten en afbeeldingen en het HU-MAM voor de grotere mediabestanden (audio & video).
Je dient daarom jouw mediaproducties als volgt in te leveren:

Stap 1: Uploaden naar MAM

Upload jouw mediaproductie naar het HU-MAM via de volgende link: https://mam.huivm.nlLinks to an external site.

Doorloop daar alle stappen. Let op de volgende punten:

  • Je kan alleen bestanden uploaden die geëxporteerd zijn volgens onze normen.
    • Audio: MP3, 192kbps CBR.
    • Video: MP4, H.264, 1920×1080, Square Pixels, No Fields, 25fps.
  • Je gebruikt ALTIJD jouw @student.hu.nl e-mail adres.
  • Je kan een bestand maar één keer insturen. Maak je per ongeluk een typefout in het e-mail adres of krijg je om welke andere reden dan ook geen e-mail? Neem dan contact op met de Instructeurs via intructeurs.ivm@hu.nl.

Stap 2 (Optioneel): Publiceren op de website

Nadat je jouw productie geüpload hebt, krijg je (na een verwerkingstijd) een e-mail met daarin een code zoals ze hieronder als voorbeeld staan.
Die gehele code, dus inclusief de rechthoekige haakjes, kun je op ons WordPress platform SvJMedia.nl gebruiken om de mediaproductie in het artikel te plaatsen. Plak daarvoor dus gewoon dit stukje tekst in jouw artikel of pagina.

Voor Audio producties:

[MAM id=xyz123abc type=audio]

Voor Video producties:

[MAM id=xyz123abc type=video]

Stap 3: Inleveren ter beoordeling

Als het goed is, is er op Canvas ook een inlevermogelijkheid voor de opdracht. Aldaar plak je de tekst die bij jouw mediaproductie hoort, alsmede het inleveren van eventuele bijbehorende afbeeldingen etc.
Tevens zet je hier het linkje naar jouw productie in, zoals je die per e-mail van het MAM hebt gekregen onder de vermelding “Link voor docent”.

Let op: alleen docenten hebben de rechten om de video’s in het MAM via de link voor docent te kunnen bekijken. Het klopt dus dat je daar zelf jouw video niet op zal zien. Geen enkele reden voor paniek dus.

Is publicatie van de productie ook een vereiste voor het behalen van de opdracht? Plaats dan ook een linkje naar het artikel ergens in de inlevermodule op Canvas.

Vragen, problemen, andere uitdagingen?
Mail naar instructeurs.ivm@hu.nl